Se Ålesund LIVE med videokamera akkurat nå! Klikk her!
Bytoget i Ålesund

Guide på 8 språk


Lukkede vogner med panoramatak

Gratis Wi-Fi

Over 20 års erfaring med tog i Ålesund

Kjørerute

Klikk på bildet for stort kart!

Turen vår starter fra cruiseterminalen/busstasjonen Cruiseterminalen/busstasjonen: (turistkontoret utenom cruisebåtanløp). På venstre side ligger rådhuset. Vi kjører innover Keiser Wilhelmsgate og passerer torget og fengselet. Videre går turen på Borgundveien som er Ålesunds lengste gate og den tidligere hovedvegen inn til bysentrum. Her kjører vi langs Borgundfjorden Borgundfjorden: og passerer Volsdalen Kirke og "Color Line" Stadion som ble åpnet i 2005.

Da er vi kommet fram til klatre-etappen opp mot Fjellstua. Fjellstua: . I det vi svinger av Borgundveien passerer vi Volsdalstunet hvor våningshuset er fra 1813. På veien opp blir utsikten stadig mer storslått både innover Sunnmørsalpene og utover havet.

Når vi er framme på Fjellstua tar vi oss en pause og nyter utsikten Utsikten: av byen, havet og fjellene rundt oss.

På veien ned fra fjellet kjører vi Fjelltunveien forbi blokka som kollapset (2008), og der bybrannen stoppet i 1904. På Storledbakken kan vi se opp til ”Vallehuset” eller “mirakelhuset” som ved et under, unngikk flammene fra bybrannen. Videre går ferden over Utstillingsplassen og forbi Byparken før vi svinger til høyre opp Storgata og over Lihaugen hvor vi passerer Rica Parken Hotel. I Skaregata tar vi til venstre og får restauranten "Skateflua" og Turistkontoret på høyre side.

Til høyre kan vi se over til Molja med Norges eldste molo og fyrtårnet fra 1858. Fyrtårnet er innredet til bryllupssuite av Brosundet Hotell. Mens vi kjører Skansegata langs Brosundet får vi St. Olavs plass og Rønnebergbua på venstre side. Her svinger vi til høyre og får Dronning Sonjas plass på høyre side.

Turen går langs Brosundet Brosundet: fram til vi passerer "Arbeideren" Arbeideren: som er det gamle samfunnshuset i Ålesund. Her kjører vi over Hellebroa som binder sammen Nørvøya og Aspøya de to sentrumsøyene i byen. Vel over broa kjører vi inn i Apotekergata. Til venstre kan vi se det tidligere Svaneapoteket hvor Jugendstilsenteret ligger i dag. I enden av Apotekergata svinger vi opp mot Øvregata som fører oss til Ålesund kirke Ålesund kirke: . Videre går ferden til Kirkegata med mange flotte Jugendhus før vi skal tilbake til Nørvøya og cruiseterminalen.

Turen tar ca. 70 minutter og går i et behagelig tempo.

Velkommen på tur med det Bytoget i Ålesund!

Copyright © 2011-2018 Arne K. Ringvold (Jenny Hatlehol AS, ORG: 944 596 321)